Elkészítés: Az oldalast a csontok mentén darabolom, szárazra törölgetem. A páchoz valókat összekeverem, a húsdarabokat bekenegetem, 1 éjszakát a hűtőben pácolom.
Másnap a húsdarabokat megsózom, zsírozott sütőedénybe helyezem, a vöröshagymát közé darabolom, kevés vizet/száraz bort öntök alá, és 180 fokos sütőben fóliával lefedve párolom 1,5 órát.
A fóliát leveszem, fedetlen, légkeverésre kapcsolva sütöm tovább, közben szaftjával meglocsolom, kb. fél óra alatt pirosra sütöm. A pirulás alatt kb. félidőben megfordítom, hogy mindkét oldala pirosra süljön.
Sütés után fólia alatt pihentetem a tálalásig, 10 percig.
A parázsburgonya vékony héját vagy lekapargatom (vagy durva szemű sóval meghintve ledörzsölöm), és alaposan megmosom. Egy nagy serpenyőben felhevítem a zsiradékot, ráöntöm a burgonyát, sózom, borsozom. 15 percig fedő alatt közepes hőfokon párolom, majd leveszem a fedőt, és kb. 15-20 perc alatt gyakran kevergetve pirosra pirítom.
Tálalásnál a pirított burgonyát és friss salátát kínálhatunk az oldalashoz, vagy egyéb más ízlés szerinti köretet.