Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mézes-mustáros oldalas parázsburgonyával

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 kg oldalas
  • A páchoz:
  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál dijoni mustár
  • 2 evőkanál olaj
  • 4 gerezd reszelt fokhagyma
  • kb. 1 teáskanál őrölt feketebors
  • kb. 1 teáskanál őrölt szerecsendió
  • kb. 1 teáskanál cayenne bors
  • kb. 1 teáskanál őrölt kömény
  • Valamint:
  • kb. 5-7 dkg mangalica zsír
  • 2 közepes vöröshagyma
  • A körethez:
  • 1,5 kg apró parázsburgonya
  • 7 dkg vaj és olaj keverék
  • petrezselyemzöld

Elkészítés

Elkészítés: Az oldalast a csontok mentén darabolom, szárazra törölgetem. A páchoz valókat összekeverem, a húsdarabokat bekenegetem, 1 éjszakát a hűtőben pácolom.

Másnap a húsdarabokat megsózom, zsírozott sütőedénybe helyezem, a vöröshagymát közé darabolom, kevés vizet/száraz bort öntök alá, és 180 fokos sütőben fóliával lefedve párolom 1,5 órát.

A fóliát leveszem, fedetlen, légkeverésre kapcsolva sütöm tovább, közben szaftjával meglocsolom, kb. fél óra alatt pirosra sütöm. A pirulás alatt kb. félidőben megfordítom, hogy mindkét oldala pirosra süljön.

Sütés után fólia alatt pihentetem a tálalásig, 10 percig.

A parázsburgonya vékony héját vagy lekapargatom (vagy durva szemű sóval meghintve ledörzsölöm), és alaposan megmosom. Egy nagy serpenyőben felhevítem a zsiradékot, ráöntöm a burgonyát, sózom, borsozom. 15 percig fedő alatt közepes hőfokon párolom, majd leveszem a fedőt, és kb. 15-20 perc alatt gyakran kevergetve pirosra pirítom.

Tálalásnál a pirított burgonyát és friss salátát kínálhatunk az oldalashoz, vagy egyéb más ízlés szerinti köretet.

Ezek is érdekelhetnek

Friss