Elkészítés: A tészta hozzávalóit - a liszt kivételével - egy mély tálba tesszük, és vízgőz felett összefőzzük /kb 10 perc alatt/. Még melegen hozzákeverjük a lisztet. Gyúrás közben lisztezni kell, mert egy kicsit ragadós tészta. 4 részre osztjuk, és kb. fél cm vastagra nyújtjuk. Tepsi hátán kisütjük a 4 lapot. Rácsra csúsztatva hagyjuk kihűlni.
Amíg hűl, elkészítjük a krémet. A tejből és a búzadarából krémet főzünk, hűlni hagyjuk. Hűlés közben néha megkeverjük, hogy be ne bőrösödjön. Még langyosan belekeverjük a margarin, a cukor és a vaníliás cukor keverékét.
Összeállításkot az első lapra kenjük a krém felét, ráhelyezzük a második lapot, bőven megkenjük baracklekvárral, ismét lap és krém, majd lap következik. Letakarjuk, és 1 napot pihentetjük, hogy jól átpuhuljon.
Tálalás előtt porcukorral megszórjuk, és 2x4 cm-es szeletekre vágjuk.
Nagyon finom sütemény. Sosem sikerül belőle eleget sütnöm. Próbálja ki mindenki, mert elég könnyen elkészíthető, és viszonylag olcsó sütemény.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre