Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Az egyik feléből két lapot sütünk, a másik felébe 2 evőkanál kakaót gyúrunk, és ebből 12 rudat sütünk (olyan hosszúak legyenek mint a lapok). A lapokat még langyosan 3 egyenlő részre vágjuk (hosszában).
A krémhez a 25 dkg margarint 25 dkg porcukorral habosra keverjük. 7 dl tejben a 2 csomag vaníliás pudingot megfőzzük. Ha kihűlt, a két krémet összekeverjük.
A csokimázhoz 15 dkg porcukrot, 3 evőkanál kakaót, 2 evőkanál forróvizet és 10 dkg vajat jól kikeverünk.
Összeállítás: Két házikónk lesz. Ehhez 1 lapot megkenünk krémmel, 3 rudat ráfektetünk. Krémet teszünk erre is, és 2 rudat ráfektetünk. Krémet teszünk rá, és 1 rudat ráfektetünk. 2 lapot megkenünk krémmel és ráfektetjük két oldalról, hogy háromszöget kapjunk. Kicsit megnyomkodjuk hogy összetapadjon. Csokimázzal bevonjuk. A másik házikót ugyanígy összeállítjuk. Nagyon finom, nagyon dekoratív!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre