Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mézes gofri mézeskalácsos krémmel

90 perc
egyszerű
megfizethető
14 adag
Hozzávalók
  • A krémhez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 db tojás
  • 8 dkg porcukor
  • 2 ek mézeskalács fűszerkeverék
  • A gofrihoz:
  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 2,5 dl tej
  • 4 db tojás
  • 6 ek méz
  • 1 csipet só
  • 1 tk sütőpor

Elkészítés

  1. A krémhez szétválasztjuk a tojásokat. A sárgáját a porcukor felével és a fűszerkeverékkel forró vízfürdő felett habosra keverjük, majd belekeverjük a mascarponét. A maradék porcukrot fokozatosan hozzáadva kemény habbá verjük a tojásfehérjét, majd óvatosan a mascarponés krémhez forgatjuk. Ezután néhány órára a hűtőbe tesszük.
  2. A gofrihoz a vajat a mézzel, a tojásokkal és a sóval habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejet, majd a sütőporral elkevert lisztet. Az előmelegített gofrisütőben 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük a gofrikat (minden adaghoz 2 ek tésztát teszünk). Az elkészült gofrikat a rácson hagyjuk kihűlni.
  3. A gofrikat a krémmel megkenve tálaljuk.

GOFRI - ALAPRECEPT 

ALMÁS-CSOKIS GOFRI 

A LEGEGYSZERŰBB CSOKOLÁDÉS GOFRI 

Megjegyzés

A krémet készítsük el először, és a hűtési idő alatt a gofrit. Krém helyett mézes joghurttal vagy gyümölcsös öntettel is kínálhatjuk. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek