Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mézes-fokhagymás sárgarépa-krémleves

30 perc
egyszerű
olcsó

Elkészítés

Elkészítés: Nagyon apróra vágom a vöröshagymát, olajon átlátszóra dinsztelem, majd hozzáadom a felaprított sárgarépát, zellert, krumplit. Felöntöm vízzel, beledobom a leveskockát, és még egy kis sót (ízlés szerint). Ebbe belenyomom a fokhagymát, beleszórom a babérlevelet, egy kis fehérborsot.

Amikor már szétfőnek a zöldségek, leveszem a tűzről, és rúdmixerrel krémesítem. Visszateszem a lángra, a mézet és a tejszínt csak ekkor teszem bele. Egy kicsit összeforralom, és tálalom.

Megjegyzés

Esetleg 1 dl főzőtejszínt még lehet hozzáönteni, szintén a végén. Ne felejtsük el a babérlevelet kivenni turmixolás előtt! Én legutóbb elfelejtettem, de tésztaszűrőn átszűrtem. - SZG Anita

Ezek is érdekelhetnek

Friss