Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mézes csirke

MME MME
3 4.1/5
60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítése: A csirkecombokat és a kettévágott mellfilét megmossuk, szárazra töröljük, sózzuk, borsozzuk. Kevés forró olajon átfogatjuk, közben az olajba egy hámozatlan fokhagymagerezdet dobunk.

Egy tepsibe vagy tűzálló tálba helyezzük a megpirított húsdarabokat, kevés sütőolajat öntve alá, mellé tesszük a fokhagymát. Meglocsoljuk a mézzel, ráöntjük a bort és a zöldséglevet. Fólia alatt 200 fokon addig pároljuk, míg a hús megpuhul, majd a fóliát eltávolítva, a besűrűrödött mézes borral locsolgatva pirosra sütjük.

Pirított burgonyával és párolt káposztával tálaljuk.

Megjegyzés

A mézbe keverhetünk szezámmagot is, még finomabb lesz. Haa tepsitkibéleljük sütőpapírral,kevesebbet kell majd bajlódnunk a mosogatással. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss