Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mézes-almás sült csirke

60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Vékonyan kiolajozunk egy tepsit. A megtisztított csirkecombokat egymás mellé helyezzük a tepsibe. Kis kockákra felvágjuk az almákat, majd rászórjuk a csirkére. A vöröshagymákat és a fokhagymákat pedig negyedeljük, ezután a csirkecombok közé helyezzük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és petrezselymet szórunk rá. A fehérbort a combok alá öntjük.

200-220 °C fokos előmelegített sütőben alufóliával lefedve 30 percig sütjük. Ezután kivesszük a sütőből, és rácsorgatjuk a combokra a
mézet. Visszarakjuk most már alufólia nélkül a sütőbe, és kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss