A sárga piskótához 8 tojást szétválasztunk, a fehérjét felverjük, hozzáadjuk a 8 ek cukrot, majd a tojások sárgáját, végül a 8 ek lisztet és a 1/2 csomag sütőport. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe öntjük, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük, tűpróbát végzünk.
A barna piskótánál ugyanúgy járunk el, mint a sárga piskótánál, annyi különbséggel, hogy a kakaóport a liszt és sütőpor előtt hozzáadjuk a masszához.
Mindkét piskótát félbevágjuk, és úgy kenjük rá a rétegeket. A krémhez a pudingot a tejjel megfőzzük, ha langyosra hűlt, hozzáadjuk a margarint, amit nem szükséges előtte habosra verni és ízlés szerint a rumaromát.
Először fogjuk az első sárga piskótánkat, erre jön a pudingkrém, aztán a barna, azt is megkenjük, megint a sárga, felváltva kenjük a rétegeket.
Végül mázat készítünk. Gőz fölött elkezdjük melegíteni a csokit az olajjal, ha folyóssá válik rögtön megcsurgatjuk vele a méteres süti tetejét, evőkanállal elsimítjuk,ha szeretnénk az oldalára is kerülhet. Ha megdermedt a mázunk, akkor szeleteket vágunk belőle.