Elkészítés: A tésztához a porcukrot habosra keverjük a 4 tojás sárgájával, majd apránként hozzáadjuk az olajat, a langyos vizet, majd a sütőporral elkevert lisztet. Óvatosan beledolgozzuk a tojásfehérjéből felvert habot. 2 részre osztjuk, az egyik felébe belekeverjük a kakaóport. Kikent, lisztezett őzgerincformában megsütjük.
Amíg a tészta sül, elkészítjük a pudingos tölteléket. A hideg tejben elkeverjük a pudingport és a porcukrot, majd feltesszük főni. Folyamatos keverés közben sűrűre főzzük, és még melegen hozzákeverjük a margarint. Az elkészített krémet kihűtjük.
Ha megsült a tésztánk, a forma lenyomatainál felszeleteljük. Ha kihűlt, a sárga és a kakaós szeleteket felváltva összeragasztjuk a pudingos krémmel.
A tetejére a csokimázhoz a tejet a porcukorral és a kakaóporral felfőzzük, majd a végén, még a tűzön, belekeverjük a margarint. Langyosra hűtjük, és bevonjuk vele a süteményünket. Rövid időre tegyük hűtőszekrénybe.
Ha megkötött a csokimáz a tetején, ferdén szeletelve tálalhatjuk is.