Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Méteres süti

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 30 dkg lisz
  • 1 csomag sütőpor
  • 25 dkg porcukor
  • 4 tojás
  • 1,5 dl étolaj
  • 1,5 dl langyos víz
  • 2-3 evőkanál kakópor
  • A krémhez:
  • 16 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin
  • 2,5 dl tej
  • 1 csomag eper ízű pudingpor
  • A csokimázhoz:
  • 20 dkg porcukor
  • 3 evőkanál tej
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 10 dkg margarin

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a porcukrot habosra keverjük a 4 tojás sárgájával, majd apránként hozzáadjuk az olajat, a langyos vizet, majd a sütőporral elkevert lisztet. Óvatosan beledolgozzuk a tojásfehérjéből felvert habot. 2 részre osztjuk, az egyik felébe belekeverjük a kakaóport. Kikent, lisztezett őzgerincformában megsütjük.

Amíg a tészta sül, elkészítjük a pudingos tölteléket. A hideg tejben elkeverjük a pudingport és a porcukrot, majd feltesszük főni. Folyamatos keverés közben sűrűre főzzük, és még melegen hozzákeverjük a margarint. Az elkészített krémet kihűtjük.

Ha megsült a tésztánk, a forma lenyomatainál felszeleteljük. Ha kihűlt, a sárga és a kakaós szeleteket felváltva összeragasztjuk a pudingos krémmel.

A tetejére a csokimázhoz a tejet a porcukorral és a kakaóporral felfőzzük, majd a végén, még a tűzön, belekeverjük a margarint. Langyosra hűtjük, és bevonjuk vele a süteményünket. Rövid időre tegyük hűtőszekrénybe.

Ha megkötött a csokimáz a tetején, ferdén szeletelve tálalhatjuk is.

Ezek is érdekelhetnek

Friss