Elkészítés: A hagymákat, a mentát és a krumplit felvágom, 1 gerezd fokhagyma kivételével.
Egy edényben kevés olajon vajat olvasztok, ezen megdinsztelem a fokhagymát és az újhagymát, majd rádobom a medvehagymát és a mentát, végül a krumplit. Öntök rá vizet, fűszerezem, belemorzsolom a leveskockát, főzni kezdem. A vége felé öntök bele kókusztejet. Amikor megfőtt, összekeverem botmixerrel, majd felforralom.
Reszelek sajtot, megpirítom a zsemlét, bedörzsölöm fokhagymával.
Kimerem a levest, réteszem a zsemledarabkákat, locsolok rá olajat, s szórok rá sajtot. Fogyaszthatjuk melegen, de hidegen is. Kánikulában az utóbbit javaslom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre