Elkészítés: A margarint megolvasztjuk, majd egy kissé lehűtjük. A cukrot a sóval és a tojásokkal felhabosítjuk, amíg sűrű krémet kapunk. Ezután kis adagokban hozzákeverjük az olvasztott margarint. A lisztet eldolgozzuk a sütőporral, a krémre szórjuk, és lazán belekeverjük, végül hozzáadjuk a konyakot.
A sütőformát kikenjük margarinnal, a tésztát beleöntjük, elsimítjuk, majd előmelegített sütőben 175 fokon 45-50 percig sütjük.
A gyümölcsöt leszűrjük és lecsepegtetjük. A tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgákat a cukorral és a fahéjjal felhabosítjuk, amíg sűrű krémet kapunk. A darált diót, a kókuszreszeléket és a tejfölt hozzákeverjük, végül a felvert tojásfehérjehabot hozzáadjuk a kókuszos masszához.
A tortalapot meghintjük zsemlemorzsával, egyenletesen elosztjuk rajta a lecsepegtetett meggyet, majd ráöntjük a kókuszos masszát. A tortát további 20-30 percig 175 fokon aranybarnára sütjük.