Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyleves

MME MME
3 4.4/5
30 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fahéjat és a szegfűszeget egy citromkarikával kevés vízben felforraljuk, majd teaszűrőn átszűrjük.
  2. Hozzátesszük a kimagozott meggyet, a cukrot és kb. 1 liter vízzel felforraljuk.
  3. Közben elkészítjük a habarást: a tejszínt a liszttel simára keverjük. Ha forr a meggyes lé, hozzáöntjük lassan a habarást. Közben keverjük, mert különben gusztustalan csomók úszkálnak majd a levesben. Újra felforraljuk, hozzáadva a vörösbort. Ha kell, még lehet cukrozni, kicsi sóval az édes ízt jobban kihozni, esetleg citromlével savanykásabbá tenni.
  4. Rövid forralás után hűtsük le, tegyük hűtőbe, hiszen jéghidegen az igazi egy kis tejszínhab-pöttyökkel a tetején.

Ezek is érdekelhetnek

Friss