A tészta hozzávalóiból a kefirt összedolgozzuk a tojással, a sóval és a liszttel, hogy rétestészta állagú legyen. Cipót formálunk belőle, és téglalap alakúra kinyújtjuk.
Az olajból és a lisztből zsemleszínű rántást készítünk (nem folyósat) 2 dl étolaj, és a kinyújtott tésztára kenjük. Felcsavarjuk, mint a bejglit és 3 részre osztjuk.
A meggyet megszórjuk cukorral és fahéjjal, majd lecsepegtetjük. 2 db tésztát téglalap alakúra nyújtunk, lekenjük 1-1 ek étolajjal, és megszórjuk a cukrozott mákkal. Ezután rátesszük a lecsepegtetett meggyet, és meglocsoljuk tejföllel. Feltekerjük mindkettőt, tepsibe helyezzük, és mindegyik rudat lekenjük étolajjal.
A maradék tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, és lekenjük étolajjal. Megszórjuk darált dióval, és elosztjuk rajta a párolt almát. Feltekerjük, megkenjük olajjal, és a tepsibe helyezzük.
A rudakat 200 fokon pirosra sütjük. Kivesszük a sütőből, megszórjuk porcukorral, konyharuhával letakarjuk, és kicsit megnyomkodjuk. 10 perc után szeletelhető.