Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyes-diós pite

120 perc
mester
megfizethető
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A meggyet kimagozzuk, szűrőbenhagyjuk lecsöpögni. A diót a morzsával összekeverjük, szárazon, közepes hőfokon kb. 5 percig pirítjuk,majd félretesszük.
  2. A tojást a tejjel habosraverjük. A tésztához a lisztben elmorzsoljuk a vajat, eldolgottuk a többi hozzávalóval,ésa felvert tojás bő 2/3 részével rugalmas tésztátgyúrunk belőle. Letakarvafélórát a hűtőben pihentetjük.
  3. A tésztát megfelezzük, a felét kikent vagy sütőpapírral bélelt közepes tepsibe nyújtjuk. A meggyetelkeverjüka cukorral, a pirított diós morzsával, majd a tésztára egyengetjük, és fahéjjal meghintjük. A tészta másik felét is kinyújtjuk, és beborítjuk a meggyet.
  4. A sütőt 180 fokraelőmelegítjük, közben a tészta tetejét megkenjük a maradék 1/3 tojással, és kb. 25-30 perc alatt, enyhe pirosodásig sütjük.A tepsiben hagyjuk hűlni, kockákra szeleteljük, vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss