Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mazsolás-túrós rétes

75 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • A rétestésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 3 dkg sertészsír
  • 1 db tojás
  • 1 ek ecet (10 %-os)
  • 1 csipet só
  • 1 dl víz
  • A lekenéshez:
  • 7 dkg liszt
  • 10 dkg sertészsír
  • A töltelékhez:
  • 70 dkg túró
  • cukor (ízlés szerint)
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg mazsola
  • 3 ek tejföl
  • 2 ek búzadara
  • A kenéshez és a szóráshoz:
  • 2-3 ek étolaj
  • zsemlemorzsa
  • porcukor

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi vízzel, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. Az így kapott tésztát vékony, téglalap alakúra sodorjuk. A lisztet elkeverjük a zsírral, és megkenjük vele a lapot. Feltekerjük, 4 darabba vágjuk, és 20 percig pihentetjük.
  2. A töltelék hozzávalóit összekeverjük, és állni hagyjuk. A pihent tésztadarabokat vékony téglalappá sodorjuk. Vékonyan megkenjük étolajjal, és megszórjuk zsemlemorzsával.
  3. A tölteléket 4 részre osztjuk. A tészta közepére tesszük a tölteléket, majd a két szélét egymásra hajtjuk. Így járunk el a többi tésztával is. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a rudakat. A tetejét lekenjük étolajjal, és 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Langyosra hűtve, porcukorral meghintve felszeleteljük.

    Rétes SZÁMTALAN ÍNYCSIKLANDÓ TÖLTELÉKKEL >>> 

A legjobb túrós receptek >>> 

Videóreceptek >>> 

Megjegyzés

Nagyon finom, gyors rétes. Kezdő háziasszonyoknak is ajánlom. 4 rúd lesz belőle. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss