Elkészítés: A bort, a vizet és a fűszereket feltesszük főni. A tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjéből kemény habot verünk. 10 perc főzés után kifőzzük a felvert habot a borban (mint a madártejnél), majd tányérra szedjük, és tálalásig félretesszük. A levet szűrőn átszűrjük, hozzáadjuk a mazsolát, majd visszatesszük a tűzre. A tojások sárgáját a cukorral simára keverjük, majd a levesbe csorgatjuk. Pár pecig főzzük, majd állandó keverés mellett hozzáadjuk a tejszínt, és jól kiforraljuk, de főzni már nem szabad. Tálaláskor a habot a tetejére helyezzük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre