Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Marhaszelet sült hagymával

default user icon
MME
költséges
Hozzávalók
  • 60 dkg marhacomb
  • bors
  • 2 ek olaj
  • 2 ek liszt
  • 1/2 tk paradicsompüré
  • bors
  • A körethez:
  • 20 dkg zöldbab
  • 2 db burgonya
  • 1 db paradicsom
  • 4 ek olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • A sült hagymához:
  • 4 db hagyma
  • 2 dl olaj
  • 2 ek liszt

Elkészítés

  1. A megtisztított húst felszeleteljük, majd alaposan kiklopfoljuk. Sózzuk és borsozzuk, majd elősütjük a felforrósított olajon. Meghintjük a liszttel, és lepirítjuk.
  2. Melléöntünk egy kevés vizet és hozzáadjuk a paradicsompürét, majd 60 perc alatt puhára pároljuk. Az elpárolgott folyadékot közben folyamatosan pótoljuk. A húst saját szaftjában melegen tartjuk.
  3. A megtisztított zöldbabot roppanósra főzzük a forrásban lévő, sós vízben. A burgonyát héjában puhára főzzük, majd meghámozzuk és felkarikázzuk. A paradicsomot bevágjuk kereszt alakban, leforrázzuk, meghámozzuk, végül felkockázzuk.
  4. A megtisztított hagymákat karikára vágjuk, majd ujjainkkal gyűrűkre bontjuk. Megforgatjuk a hagymákat a lisztben, majd a felforrósított olajban ropogósra sütjük őket. Végül papírtörlőre szedjük, és megsózzuk.
  5. Felforrósítjuk az olívaolajat, átforgatjuk benne a zúzott fokhagymát, majd kiemeljük. Összekeverjük a zöldbabbal és a paradicsommal. Megsózzuk és megborsozzuk.
  6. A visszamaradt olívaolajon megpirítjuk a burgonyát, majd megsózzuk. A húst a sült hagymával, a paradicsomos babbal és a burgonyával tálaljuk. 

MÉG TÖBB RECEPT MARHAHÚSSAL >>> 

Megjegyzés

A marhaszeletet készíthetjük frissen sütve is. Ehhez legjobb, ha bélszínt választunk. Kínáljunk hozzá külön tálkában mustárt is. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss