Elkészítés: A húsgolyóhoz a zsemlemorzsát, a rizslisztet, a tejet és a tojást egy tálban összekeverem, pár percig állni hagyom, hogy a morzsa megszívja magát puhára, majd belekeverem a hagymákat, a darált húst, fűszerezem. Vizes kézzel kicsi golyókat formálok, majd forró olajban kisütöm.
A mártáshoz a vajon a szalonnát, a hagymát és a gombát sózva megdinsztelem, felöntöm rozé borral (vagy ami van otthon), és a bort lassú tűzön elforralom róla, majd hozzáadom a tejszínt és a tejfölt, tárkonnyal ízesítem, még pár percig kevergetem, és készen is van.
Nagyobb szemű krumplit főzök hozzá, majd megpucolom, egy kis olíva olajat öntök alá, megforgatom és tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre