Elkészítés: A sütőt 150 °C-ra előmelegítjük. A 26 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját és oldalát is kibéleljük sütőpapírral.
A tortaalaphoz kemény habbá verjük a tojásfehérjéket 1 csipet sóval. A cukrot elkeverjük a keményítővel, és lassan beleszitáljuk a habba, közben folyamatosan verjük. Beleöntjük az ecetet is. A tortaformába simítjuk úgy, hogy kb. 5 cm magasan az oldalára is jusson. A sütőben kb. 70 percig szárítjuk-sütjük. Elzárjuk a sütőt, és zárt ajtónál hagyjuk kihűlni a tortát.
A krémhez a zselatint a csomagon olvasható utasítás szerint hideg vízbe áztatjuk. A tojássárgákat a cukorral, a vaníliás cukorral habosra verjük, végül beledolgozzuk a túrót. A maracujákat félbevágjuk, a húsát kikaparjuk, a túrókrémhez adjuk, simára keverjük. A zselatint kinyomkodjuk, kis láboskában felmelegítjük, és elkeverjük 2 evőkanál túrókrémmel, majd a túrókrém egészébe forgatjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, a krémbe forgatjuk, és az egészet 1 órára hidegre tesszük.
Tálalás előtt 1 órával a tortaalapot kiemeljük a formából, és belesimítjuk a krémet. Fél órára hidegre tesszük. Nem szabad hamarabb elkészíteni, mert különben nagyon elázik az alap!
A díszítéshez a maracujákat félbevágjuk, a húsát a torta tetejére kanalazzuk, mentalevelekkel díszítjük, és szeletelve kínáljuk.