Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Maracujás túrótorta

MME MME
5/5
120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók kb. 12 szelethez:
  • Az alaphoz:
  • 4 tojásfehérje
  • 20 dkg cukor
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 teáskanál almaecet
  • A krémhez:
  • 8 lap zselatin
  • 2 tojássárgája
  • 10 dkg cukor
  • 3 csomag Bourbon vaníliás cukor
  • 50 dkg túró
  • 2 maracuja
  • 4 dl tejszín
  • A díszítéshez:
  • 2 maracuja
  • mentalevelek

Elkészítés

Elkészítés: A sütőt 150 °C-ra előmelegítjük. A 26 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját és oldalát is kibéleljük sütőpapírral.

A tortaalaphoz kemény habbá verjük a tojásfehérjéket 1 csipet sóval. A cukrot elkeverjük a keményítővel, és lassan beleszitáljuk a habba, közben folyamatosan verjük. Beleöntjük az ecetet is. A tortaformába simítjuk úgy, hogy kb. 5 cm magasan az oldalára is jusson. A sütőben kb. 70 percig szárítjuk-sütjük. Elzárjuk a sütőt, és zárt ajtónál hagyjuk kihűlni a tortát.

A krémhez a zselatint a csomagon olvasható utasítás szerint hideg vízbe áztatjuk. A tojássárgákat a cukorral, a vaníliás cukorral habosra verjük, végül beledolgozzuk a túrót. A maracujákat félbevágjuk, a húsát kikaparjuk, a túrókrémhez adjuk, simára keverjük. A zselatint kinyomkodjuk, kis láboskában felmelegítjük, és elkeverjük 2 evőkanál túrókrémmel, majd a túrókrém egészébe forgatjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, a krémbe forgatjuk, és az egészet 1 órára hidegre tesszük.

Tálalás előtt 1 órával a tortaalapot kiemeljük a formából, és belesimítjuk a krémet. Fél órára hidegre tesszük. Nem szabad hamarabb elkészíteni, mert különben nagyon elázik az alap!

A díszítéshez a maracujákat félbevágjuk, a húsát a torta tetejére kanalazzuk, mentalevelekkel díszítjük, és szeletelve kínáljuk.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss