Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mandulás málnatorta

MME MME
90 perc
egyszerű
megfizethető
12 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 5 dkg mandula
  • 3 db tojás
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 db bionarancs
  • 15 dkg főtt burgonya
  • 3 ek liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 7,5 dkg étkezési keményítő
  • A tortaformához:
  • vaj
  • liszt
  • A krémhez:
  • 25 dkg túró
  • 18 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag zselatinfix
  • 3 dl habtejszín
  • 30 dkg málna

Elkészítés

  1. Ledaráljuk a mandulát. A tojások fehérjét habbá verjük a cukorral. A megmosott narancs héját és a burgonyát a tojássárgájához reszeljük, és összekeverjük. Beleforgatjuk a fehérjehabot. Hozzáadjuk a mandulát, a lisztet, a sütőport és a keményítőt. Egy kivajazott, kilisztezett, 18 cm-es tortaformába simítjuk, és 150 fokon 25 percig sütjük.
  2. Összedolgozzuk az áttört túrót a kétféle cukorral és a zselatinfixszel. A hideg tejszínt kemény habbá verjük. Egy keveset a túrós krémbe keverünk, a többit félretesszük a díszítéshez.
  3. A tortalapot kettévágjuk, az alsó részen egyenletesen elosztjuk a túrókrém harmadát. Elrendezünk rajta 20 dkg málnát. Rásimítjuk a túrókrém második harmadát, és befedjük a másik lappal.
  4. A maradék krémmel teljesen bekenjük a tortát. Végül bevonjuk a süteményt tejszínhabbal, és a félretett málnával díszítjük.

CITROMOS-MÁLNÁS KUGLÓF>>> 

MÁLNAKRÉMES TORTA>>> 

GYORS MÁLNÁS MUFFIN>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss