Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mandarinos-tejfölös torta

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 1 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg margarin
  • 1 csomag sütőpor
  • 12 dkg liszt
  • reszelt citromhéj
  • A krémhez:
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 20 dkg cukor
  • 6 dl tejföl
  • gerezdekre szedett mandarin

Elkészítés

Elkészítés: A krémhez 2 csomag vaníliás pudingport fél liter tejben 20 dkg cukorral felfőzünk, majd hagyjuk kihűlni.

A tésztához az 1 tojást 10 dkg cukorral és 10 dkg margarinnal habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a reszelt citromhéjat, és sima tésztává gyúrjuk.

Egy 21 cm átmérőjű formát vékonyan kikenünk margarinnal és belenyútjuk a tésztát úgy, hogy egy kis pereme is legyen. Sütőben szép világosra sütjük.

A kihűlt pudingot elkezdjük verni habverővel, majd apránként hozzákeverünk 6 dl tejfölt. A krém felét rásimítjuk a tésztára, megrakjuk mandaringerezdekkel, majd a krém másik felét is rárakjuk. A tetejét szépen kirakjuk a maradék mandarinnal, és jól behűtve tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss