Elkészítés:
1. Az omlós tésztalaphoz az apróra feldarabolt vajat vagy margarint a porcukorral és az átszitált liszttel összegyúrjuk. Folpackba csomagolva, 30 percre a hűtőszekrénybe tesszük.
2. A piskótához a tojások fehérjét az apránként hozzáadott cukorral és a sóval kemény habbá verjük. Beledolgozzuk a sárgáját, majd beleforgatjuk az étkezési keményítővel és a sütőporral elvegyített lisztet. Sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk, és előmelegítet sütőben, 175 fokon (gáztűzhelynél 2-es fokozaton) kb. 15 percig sütjük. A sütőből kivéve sütőpapírra borítjuk. A tészta aljáról a papírt lehúzzuk, és a piskótát nedves konyharuhával letakarjuk.
3. Az omlós tésztát liszttel meghintett deszkán vékonyra kinyújtjuk, és 26 cm átmérőjű kerek lapot vágunk ki belőle. A maradékot összegyúrjuk, kinyújtjuk, és virágokat szúrunk ki belőle. A tortalapot és a virágokat sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük, és a tortalapot villával megszurkáljuk. Előmelegített sütőben 200 fokon (gáztűzhelynél 3-as fokozaton) kb. 10 percig sütjük.
4. A zselatint beáztatjuk. Közben 4 dl tejszínt a cukorral kemény habbá verünk. Belevegyítjük a feloldott zselatint, és óvatosan beleforgatjuk a málnát. A piskótára simítjuk, és hosszában hat, egyforma széles csíkokra vágjuk.
5. Az omlós tortalapot és a virágokat a meglangyosított málnalekvárral megkenjük. Az egyik piskótacsíkot feltekerjük, és a tekercset a lekváros tortalap közepére állítjuk. A többi megkent csíkot óvatosan köréje tekerjük, majd karimát pattintunk köréje. A tortát kb. 1 órára hűtőszekrénybe állítjuk.
6. A maradék tejszínt a vaníliás cukorral és a habfixálóval kemény habbá felverjük. A karimát eltávolítjuk, majd a csavart tortát a tejszínhabbal bevonjuk. Végül tetszés szerint marcipánvirágokkal és málnaszemekkel, málnalekváros tésztavirágokkal díszítjük.