Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mákos palacsinta vaníliás krémmel

60 perc
egyszerű
átlagos
2 adag
Hozzávalók
  • A palacsintához:
  • 2 db tojás
  • 8 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg liszt
  • 5 dkg mák
  • 1 dl szénsavas ásványvíz
  • A krémhez:
  • 7 dkg szilva
  • 6 dkg cukor
  • 1 mk fahéj
  • 1/2 csomag vaníliás puding
  • 3 dl tej
  • 1 mk vaníliakivonat
  • 1 dkg vaj

Elkészítés

  1. A tojást kikeverjük a cukorral, majd az olvasztott vajjal, a liszttel, a mákkal és az ásványvízzel. Egy kicsit pihentetjük, majd a szokásos módon kisütjük a palacsintákat.
  2. A krémhez a szilvát a 4 dkg cukorral és a fahéjjal megfőzzük, majd pépesítjük. A vaníliás pudingot összekeverjük a tejjel és a maradék cukorral, a vaníliakivonattal feltesszük forrni, majd belekeverjük a vajat. Amikor kész a kissé hígabb puding, beleöntjük a szilvapépet, és hagyjuk egy fél órát pihenni.
  3. A kihűlt palacsintákat megkenjük a krémmel, háromszög alakúra hajtjuk, és öntünk még egy keveset a krémből a tányérra.

ÜNNEPI RAKOTT PALACSINTA (BÉCSI TÚRÓS PALANCSINTA)>>> 

KÓKUSZKRÉM GOFRIKHOZ ÉS PALACSINTÁKHOZ>>> 

AMERIKAI PALACSINTA ÁFONYÁVAL>>> 

Megjegyzés

Tejszínhabbal kínáljuk. - PiciPingi

Ezek is érdekelhetnek