Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mákos guba torta madártejes krémmel

90 perc
egyszerű
átlagos
6 adag
Hozzávalók
  • A mákos gubához:
  • 12 db kifli
  • 3 db tojássárgája
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 l tej
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg darált mák
  • 1 db citrom (reszelt héja)
  • A krémhez:
  • 4 db tojássárgája
  • 8 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 15 dkg vaj
  • A tetejére:
  • 3 dl habtejszín
  • 1 csomag zseléfix
  • mák

Elkészítés

  1. A kifliket karikára vágjuk. A tojássárgáját kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. A tejet a vajjal összemelegítjük, hozzáadjuk a kikevert tojássárgáját, és lassú tűzön besűrítjük. A darált mákot a citrom héjával összekeverjük, majd beleöntjük a tejes folyadékhoz.
  2. Ezt ráöntjük a kiflikarikákra, és megvárjuk, míg beszívja. 24 cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelünk, és belenyomkodjuk a kifliket. 170 fokon 20-25 percig sütjük.
  3. A krémhez a tojássárgáját kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a pudingporral. A tejet felforraljuk, és a tojásos keverékkel sűrűre főzzük. Megvárjuk míg kihűl, és a vajjal jól kikeverjük. A kihűlt guba tetejére kenjük, majd hűtőben pihentetjük. A tetejét ízlés szerint habtejszínnel és mákkal díszítjük.

CITROMOS-MÁKOS VILLÁMSÜTI>>> 

MÁKTORTA VANÍLIAKRÉMMEL>>> 

MÁKOS GUBA VANÍLIAÖNTETTEL>>> 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss