Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mákos guba muffin

30 perc
egyszerű
átlagos
2 adag
Hozzávalók
  • A gubához:
  • 4 db kifli
  • 2 ek porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg darált mák
  • 1/2 db citrom reszelt héja
  • 3-4 dl tej
  • A krémhez:
  • 4 db tojássárgája
  • 2 ek porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 ek (gm) lisztkeverék
  • 1 rúd vanília
  • 3 dl tej
  • A habhoz:
  • 4 db tojásfehérje
  • 1 ek porcukor

Elkészítés

  1. A kifliket felkarikázzuk. A tejet összemelegítjük a cukrokkal, majd a kiflikre öntjük. Rászórjuk a mákot, ráreszeljük a citrom héját, és alaposan összekeverjük.
  2. A krémhez egy kisebb edényben csomómentesre keverjük a tojássárgákat a cukrokkal, a liszttel és a vanília kikapart magjával, majd apránként hozzáadjuk a tejet, és alaposan elkeverjük. Alacsony lángon sűrűre főzzük a krémet.
  3. Egy 12 lyukú muffinformát kibélelünk papírkapszlival, elosztjuk benne a mákos kiflit, majd rákanalazzuk a krémet. A sütőt 180 fokra előmelegítjük hőlégkeveréssel. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A habot a muffinokra kanalazzuk, és a sütőbe toljuk kb. 15 percre. A muffinokat a formában hagyjuk kihűlni.

Ezek is érdekelhetnek

Friss