Elkészítés: A kiflit ízlés szerint karikázzuk fel. Egy sütőformát kenjünk ki vastagon vajjal.
A tejszínt és a tejet melegítsük össze, majd a kiflikarikák felét 1-2 percig áztassuk benne, hogy kicsit megszívja magát. Ezután szűrőkanállal szedjük ki, és egyenletesen terítsük el a kivajazott sütőformában.
Ezután kanalazzuk rá a lekvárt (én szilvalekvárt tettem rá, de ízlés szerint bármilyen lekvárt használhatunk), majd egyenletesen simítsuk el.
A darált mákot keverjük össze ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal és a mazsolával. Ezután a mákos keverékkel szórjuk meg a lekvár tetejét.
A maradék kiflikarikákat szintén áztassuk meg a tejszínes keverékben, majd fedjük be vele a mákos réteget.
A tojások sárgáját keverjük habosra 1 evőkanál cukorral, majd keverjük hozzá a maradék tejszínes-tejes keveréket. Ezután óvatosan öntsük rá a kifli tetejére, majd hagyjuk pár percig állni, hogy a kifli magába szívja.
A tojások fehérjét 1 evőkanál kristálycukorral verjük kemény habbá, majd felhasználásig tegyük be a hűtőbe.
Helyezzük be előmelegített sütőbe a gubát, majd közepes hőmérsékleten addig süssük, míg a kifli szép színt kap.
Ekkor vegyük ki a sütőből, majd simítsuk rá egyenletesen a keményre felvert tojáshabot. Ezután tegyük vissza a sütőbe, majd mérsékeljük a hőfokot, és 15-20 perc alatt szárítsuk meg a habot a tetején.
Tálaláskor ízlés szerint vágjuk fel, majd langyosan kínáljuk.