A mákos bejgliszelet tésztájához a hideg tejben simára keverjük az élesztőt és a tojássárgáját. A lisztet egy tálba szitáljuk és elkeverjük benne a porcukrot és a sót, majd elmorzsoljuk benne a jeges zsírt és a jeges vajat, azután hozzáöntjük az élesztős tejet és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. (Ha szükséges, adagoljunk hozzá még kevés tejet.) A tésztát folpackba csomagoljuk és 1 órán át hűtőben pihentetjük.
A mákot és a morzsát összevegyítjük. A vizet a cukrokkal szirupos állagúra főzzük és leforrázzuk vele a mákot. Hozzákeverjük a citrom héját és a lekvárt.
A tésztát 3 gombócra osztjuk, az első gombócot egy kb 20x26 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, rákenjük a töltelék felét, rányújtjuk a második tésztagombócot, erre ismét rákenjük a megmaradt mákos tölteléket és befedjük az utolsó tésztalappal.
Lekenjük a tészta tetejét tojássárgájával és hideg helyen hagyjuk megszáradni (kb. 1 óra), majd lekenjük tojásfehérjével és meleg helyen kelesztjük további 1-1,5 órán át. Sütés előtt egy hústűvel megszurkáljuk és előmelegített 180 fokon, kb. 35 perc alatt megsütjük.