Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Majonézes-kapros kukoricasaláta

15 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 2 konzerv morzsolt kukorica (2x420 g)
  • 15 dkg füstölt sajt
  • 1 csokor friss kapor
  • A majonézhez:
  • 2 db tojássárgája
  • 2 dl napraforgóolaj
  • 1 pohár tejföl (125 g)
  • 1 evőkanál mustár
  • bors
  • porcukor
  • citromlé ízlés szerint

Elkészítés

Elkészítés: Elsőként 2 tojásból készítsük el a majonézt: keverjük el a sárgákat a mustárral és a cukorral, majd az olajat lassan, szinte csepegtetve adagoljuk hozzá, folyamatos keverés mellett. Ízesítsük még sóval, borssal és citromlével.

Ha elkészült, adjuk hozzá a tejfölt és a saláta hozzávalóit: a lecsepegtetett kukoricát, az apró kockára vágott füstölt sajtot és a finomra vágott friss kaprot. Keverőkanállal forgassuk össze, és fogyasztásig hagyjuk összeérni a hűtőben.

Megjegyzés

Én bármilyen grillezett hús vagy sült hús mellé szívesen készítem. - szilviamalmos

Ezek is érdekelhetnek