Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Majonézes burgonya főzött majonézzel

120 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1,5 kg burgonya (kiflikrumpli vagy egyéb nem szét fövő fajta)
  • 1 nagy vöröshagyma - darabolva
  • ecet
  • cukor
  • A majonézhez:
  • 3 tojás sárgája
  • 3 dkg vaj
  • kb. 1 evőkanál mustár
  • kb. 1 mokkáskanál őrölt fehérbors
  • kb. 1-2 teáskanál porcukor
  • kb. 4 dl tejföl
  • kb. 1 teáskanál citromlé
  • kb. 1 mokkáskanál só

Elkészítés

Elkészítés: A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, meghámozzuk, karikákra szeleteljük, hozzáadjuk a darabolt vöröshagymát, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, ízesítjük sóval, cukorral, ecettel, kicsit erőteljesebben mint általában a salátákat, mert a burgonya az ízeket átveszi. Lefedjük, 1 éjszakát a hűtőben érleljük.

Másnap a burgonyáról a páclevet leszűrjük, hagyjuk teljesen lecsöpögni, a hagymadarabokat eltávolítjuk belőle, és a burgonyát összekeverjük a mártással.

A majonézhez a 3 tojás sárgáját a 3 dkg vajjal és 1 evőkanál mustárral vízgőz felett kézi habverővel pár perc alatt besűrítjük, majd levesszük a gőzről, és több részletben simára keverjük benne a tejfölt. Ízesítjük kevés sóval, porcukorral, fehérborssal, citromlével (ha szükséges, további mustárral).

Tálalásnál lilahagyma karikákkal is díszíthetjük.

Megjegyzés

Fenti módszerrel a burgonya a vöröshagyma ízét átveszi, készíthetjük úgy is, hogy nem távolítjuk el belőle a hagymát, ez esetben vékonyra szeleteljük, de használhatunk lilahagymát is ízlés szerint.
- gaby53

Ezek is érdekelhetnek

Friss