Elkészítés: A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, meghámozzuk, karikákra szeleteljük, hozzáadjuk a darabolt vöröshagymát, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, ízesítjük sóval, cukorral, ecettel, kicsit erőteljesebben mint általában a salátákat, mert a burgonya az ízeket átveszi. Lefedjük, 1 éjszakát a hűtőben érleljük.
Másnap a burgonyáról a páclevet leszűrjük, hagyjuk teljesen lecsöpögni, a hagymadarabokat eltávolítjuk belőle, és a burgonyát összekeverjük a mártással.
A majonézhez a 3 tojás sárgáját a 3 dkg vajjal és 1 evőkanál mustárral vízgőz felett kézi habverővel pár perc alatt besűrítjük, majd levesszük a gőzről, és több részletben simára keverjük benne a tejfölt. Ízesítjük kevés sóval, porcukorral, fehérborssal, citromlével (ha szükséges, további mustárral).
Tálalásnál lilahagyma karikákkal is díszíthetjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre