Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tökfőzelék fasírttal 

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A megpucolt és felaprított hagymát 2 ek felforrósított olajon megdinszteljük. Ha már üveges, hozzáadjuk a gyalult tököt. Megsózzuk ízlés szerint, majd felöntjük egy kevés vízzel, és fedő alatt pároljuk.
  2. Közben egy kisebb serpenyőben elkészítjük a paprikás rántást: a maradék olajon - állandó keverés mellett- aranybarnára pirítjuk a lisztet. A tűzről lehúzva beleszórjuk a pirospaprikát, és simára keverjük.
  3. Ha már megpuhult a tök, hozzákeverjük a rántást, a finomra aprított kaprot és a tejfölt. Felforraljuk, és pár perc főzés után levesszük a tűzről.
  4. A fasírthoz a darált húst a kezünkkel alaposan összegyúrjuk, majd a hozzáadjuk a felvert tojást, a felaprított és megdinsztelt hagymát és a zúzott fokhagymát. Megsózzuk, megborsozzuk, és hozzáadjuk a pirospaprikát. Összegyúrjuk, és ha szükséges, hozzáadagolunk egy kevés lisztet.
  5. Pingponglabda méretű golyókat gyúrunk a masszából, majd mindet meghempergetjük a lisztben. Végül forró olajban ropogósra, aranybarnára sütjük. A fasírtot a tökfőzelék feltétjeként tálaljuk.


Megjegyzés

Fotó: Tóth András, Stylist: Filep Kata - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss