Elkészítés: Az apróra vágott hagymát megdinszteljük, majd sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk, majd rátesszük a kockára vágott húst, picit megkapatjuk, majd felöntjük vízzel, és készre főzzük a pörköltet kb. 2 óra alatt.
A krumplit héjában megfőzzük, majd megpucoljuk. Egy magasfalú tepsit kiolajozunk, és belekarikázzuk a krumpli felét. Sózzuk, majd ráöntjük a pörköltet, elsimítjuk, majd rászórjuk a rizst és a kolbászkarikákat, végül a lecsót. A tetejét krumplikarikával borítjuk be, majd tejfölözzük. Ha nem elég leveses, akkor vízzel öntsük fel, mert a rizs a dupla mennyiséget felszívja.
Előmelegített sütőben megsütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre