Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Magos csirketekercs sült zöldségekkel

MME MME
4/5
30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 db csirkemellfilé
  • frissen őrölt bors
  • 10 dkg tökmag, napraforgómag és fenyőmag vegyesen
  • 1/2 dl olívaolaj
  • A körethez:
  • 3 vastag szál sárgarépa
  • 2 zöld kicsi cukkini
  • 2 sárga kicsi cukkini
  • 5 dkg vaj
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés

Elkészítés: A csirkemellfiléket megmossuk, leszárítjuk, lapjával nem teljesen kettévágjuk, szétnyitjuk és kiklopfoljuk.

A vegyes magvakat szárazon serpenyőben megpirítjuk. Az előkészített csirkemelleket sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a pirított magvakkal, szorosan felcsavarjuk és összetűzzük. Ezután kívülről is sózzuk, borsozzuk, a forró olívaolajon, serpenyőben minden oldalukat pirosra sütjük, tepsibe tesszük, meglocsoljuk a sült olajjal, és 180 fokos sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük.

A megtisztított sárgarépát, a megmosott cukkiniket felszeleteljük, a répát sós, forró vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük, lecsepegtetjük, és a cukkinivel együtt serpenyőbe, a forró vajra tesszük. Sóval, az aprított petrezselyemmel ízesítjük, és közepes tűzön, kicsit megpirítjuk, megpároljuk.

Tálaláskor a petrezselymes zöldségeket tányérra halmozzuk, melléfektetjük a felszeletelt magvas csirketekercset, és meglocsoljuk a sült szaftjával.

Megjegyzés

A csirkemell sütésénél fontos a sütési idő betartása, mert a csirkemell száraz, zsírmentes húsrész, és ha túlsül, száraz, szálas lesz. A zöldségek sütésénél-párolásánál is figyeljünk, hogy kicsit roppanósak legyenek, mert úgy szépen tálalható és finomabb is.

Liptai Zoltán receptje, fotó: Balogh Tamás - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss