Elkészítés: Az almát megtisztítom, vékony cikkekre vágom, majd lábasba teszem, a vajat kicsi darabokra vágom és közé keverem, megöntözöm kevés citromlével, és félpuhára párolom. A tűzről levéve fahéjas porcukorral megszórom, hűlni hagyom.
A tejet 2 csomag vaníliás cukorral és pár csepp vanília aromával felforralom, majd a karikára szelt kiflikre öntöm, óvatosan átforgatom, egy kicsit állni hagyom.
A tojássárgáját 10 evőkanál kristálycukorral fehéredésig keverem, és a tejes kiflikre öntöm, óvatosan átkeverem, hogy mindenhol tojásos legyen. A tojásfehérjéhez 7 evőkanál kristálycukrot teszek, és kemény habbá felverem.
A tepsit kivajazom, megszórom zsemlemorzsával, és a tojásos kifli egyik felét elterítem benne, majd ráteszem a fahéjas almát, azután a kifli másik adagját is. Ennek tetejére kerül a sárgabaracklekvár, de nem kell az egészet bekenni, csak kis halmokat kanalazunk rá.
Előmelegített sütőben 180 fokon hagyományos sütési fokozaton kell sütni, kb. 20-25 percig, míg a teteje egy kicsit el nem kezd pirulni. Ekkor a tojáshabot ráhalmozzuk, majd addig sütjük tovább, amíg a hab aranybarnára nem színeződik.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre