Elkészítés: A tészta alapanyagait összedolgozzuk, majd kicsit pihentetjük.
A lilahagymákat megtisztítjuk, szálasra vágjuk, és az olívaolajon - takarékon - 15 percig pároljuk. Hozzáadjuk a balzsamecetet és pici vizet, sót és borsot, és további 15 percig pároljuk.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a sütőtálat kivajazzuk (vagy sütőpapírral kibéleljük).
A tésztát kinyújtjuk, majd a tepsibe tesszük, villával megszurkáljuk, meghintjük liszttel. Készíthetünk egyszemélyes lepénykéket is, ebben az esetben a tésztát daraboljuk, és kézzel kilapogatjuk. A párolt hagymát egyenletesen elosztjuk rajta, frissen őrölt borssal és a felaprított tárkonnyal megszórjuk, és betoljuk a sütőbe, megsütjük.
A sütőből kivéve reszelt parmezánnal meghintjük, és szeletelve azonnal tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre