Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lilahagymás lepény tárkonnyal

MME MME
5/5
60 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 17 dkg liszt
  • 8 dkg kukoricakeményítő
  • 15 dkg vaj
  • 2 csipet só
  • 1 tojássárgája
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 6 evőkanál víz
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • Valamint:
  • 6-8 fej lilahagyma
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 4 evőkanál balzsamecet
  • 5 dkg parmezán
  • 1 csokor friss tárkony
  • diónyi vaj
  • pici liszt
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

Elkészítés: A tészta alapanyagait összedolgozzuk, majd kicsit pihentetjük.

A lilahagymákat megtisztítjuk, szálasra vágjuk, és az olívaolajon - takarékon - 15 percig pároljuk. Hozzáadjuk a balzsamecetet és pici vizet, sót és borsot, és további 15 percig pároljuk.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a sütőtálat kivajazzuk (vagy sütőpapírral kibéleljük).

A tésztát kinyújtjuk, majd a tepsibe tesszük, villával megszurkáljuk, meghintjük liszttel. Készíthetünk egyszemélyes lepénykéket is, ebben az esetben a tésztát daraboljuk, és kézzel kilapogatjuk. A párolt hagymát egyenletesen elosztjuk rajta, frissen őrölt borssal és a felaprított tárkonnyal megszórjuk, és betoljuk a sütőbe, megsütjük.

A sütőből kivéve reszelt parmezánnal meghintjük, és szeletelve azonnal tálaljuk.

Megjegyzés

Újhagymával vagy zsenge főzőhagymával is készíthetjük, ebben az esetben csak fele annyi ideig pároljuk a hagymát.

Péter András receptje, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss