Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Levendulás-erdei gyümölcsös krémpite

60 perc
egyszerű
költséges
6 adag
Hozzávalók
  • A kekszes alaphoz:
  • 50 dkg darált háztartási keksz
  • 10 dkg cukor
  • 30 dkg margarin
  • 20 dkg étcsokoládé
  • Az erdei gyümölcsös réteghez:
  • 1 dkg zselatin
  • víz
  • 30 dkg fagyasztott erdei gyümölcs
  • 13 dkg cukor
  • A levendulás krémhez:
  • 1 csomag vaníliás puding
  • 4 dl tejszín
  • 4 ek cukor
  • 5 dkg fehércsokoládé
  • 10 szál levendula virága felaprítva
  • 4 dl tejszín
  • lila ételfesték

Elkészítés

  1. A darált kekszet a cukorral elkeverjük. A margarint és az étcsokoládét mikróhullámúban vagy gőz fölött felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a kekszhez és alaposan összekeverjük. Jól formázható, kissé ragacsos keveréket kell kapnunk, szükség szerint egy kis tejet adjunk hozzá. A masszával kibéleljük a kis pite formákat vagy akár egy nagyot, kinek hogy szimpatikusabb, majd hűtőszekrényben pihentetjük.
  2. A zselatint beáztatjuk 5 evőkanál hideg vízbe. Az erdei gyümölcsöt a cukorral és 2 dl vízzel 10-15 percig főzzük, majd a megduzzadt zselatint hozzáadjuk a még forró gyümölcsös keverékhez. A kekszes pite alapon egyenletesen eloszlatjuk a gyümölcsöt majd tovább hűtjük.
  3. A levendulás krémhez a vaníliapudingot a cukorral és a tejszínnel sűrűre főzzük, majd a fehércsokoládét beleaprítjuk és addig keverjük amíg el nem olvad benne. A levendulát felaprítjuk és a vanília krémhez adjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, kevés lila ételfestékkel színezzük és a vaníliás-fehércsokis-levendulás krémmel összekeverjük. Ezt a gyümölcszselére rétegezzük egyenletesen. Tetejét erdei gyümölcsökkel és levendulával díszítjük.

11 ELLENÁLLHATATLAN GYÜMÖLCSÖS DESSZERT SÜTÉS NÉLKÜL >>>

LEVENDULA, BORÁGÓ ÉS IBOLYA: EZEK A LEGFINOMABB EHETŐ VIRÁGOK >>> 

7 KEKSZ ALAPÚ, EGYSZERŰ DESSZERT, AMINEK SENKI NEM TUD ELLENÁLLNI! >>> 

Megjegyzés

A levendula és az erdei gyümölcsök találkozása varázslatos,szavakba nem önthető ízzel kápráztat el. - Noémii244

Ezek is érdekelhetnek

Friss