Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Legényfogó leves

MME MME
3 3.8/5
45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. A legényfogó leves elkészítéséhez az apróra vágott hagymát az olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a hasábokra vágott leveszöldséget és a gombát. Átpirítjuk. Beletesszük a kis kockákra vágott csirkehúst és a zöldborsót, majd felöntjük 1,5 liter vízzel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  2. Ha a hús félig megpuhult (kb. 10 perc a forralás után), beletesszük a felszeletelt májat. Ha készre főtt, még 5 percig forraljuk, dúsítjuk a tejszínnel és a tejföllel. Lehúzzuk a tűzhelyről, és hozzáadjuk a citromlevet.
  3. Megsózzuk, lehabozzuk, ha szükséges. A legényfogó levest végül megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel, és forrón kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss