Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lecsós nokedli virslivel

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A lecsóhoz:
  • 1 kg tv paprika
  • 1 db hegyes erőspaprika
  • 3-4 db paradicsom
  • 1 dl olaj vagy 2 evőkanál zsír
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg erdélyi szalonna
  • 3 pár frankfurti virsli
  • bors
  • ételízesítő
  • őrölt pirospaprika ízlés szerint
  • A nokedlihez:
  • 50 dkg rétesliszt
  • 2 db tojás
  • 2-3 dl víz
  • 2 evőkanál olaj
  • ízlés szerint só

Elkészítés

Elkészítés: A lecsóhoz az olajon a szalonnát kiolvasztjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, megdinszteljük.
Hozzáadjuk a tetszőleges méretűre vágott paprikát (szeletelhetjük vagy karikára vághatjuk) és a kockára vágott paradicsomot, majd tovább dinszteljük. Néhány perc múlva megszórjuk az őrölt fűszerpaprikával, és ízlés szerint fűszerezzük (sóval, borssal, ételízesítővel). A lecsó hamar elkészül, nem kell túlpárolni, mert a paprika szétfőhet.

Amikor már majdnem készen van, hozzáadjuk a karikára vágott frankfurti virslit, és 2 perc alatt összefőzzük. A végén, 2-3 felvert tojással is dúsíthatjuk (én most tojás nélkül készítettem).

A nokedlihez egy fazékban vizet forralunk. A tojásokat beleütjük a lisztbe, és pici vizet adunk hozzá. Csak lazán keverjük meg a tésztát, darabos tésztát kapunk. Ha a víz forr, az edény fölé teszünk egy galuskaszaggatót. Teszünk a szaggatóba egy kis adag tésztát, és egyenletes mozdulatokkal beleszaggatjuk. Ha híg a tészta, akkor nagyobb galuskákat kapunk. Ha sűrűbb, akkor szép egyenletes állagú galuskákat kapunk.

Mikor elkészült, leszűrjük és vízzel átöblítjük, olajjal meglocsoljuk, hogy ne ragadjon össze.

A virslis lecsót a nokedlivel tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss