Elkészítés: A felszeletelt szalonnákat kakastaréjnak bevagdalom, majd a fazék alján kisütöm.
Kiveszem a kakastaréjokat, a zsírra ráteszem az apróra vágott hagymát, és kavargatva aranyosra sütöm. Meghintem a paprikával, rádobom a felkarikázott paprikát és a cikkekre vágott paradicsomot. Beleteszem a zúzott fokhagymát, sózom, cukrozom, hozzáadom a felhasított erős paprikát is. 20-25 percnyi fedett párolás után kész.
A tésztát sós vízben kifőzöm, leszűröm. A túrót elkeverem a tejföllel, ízlés szerint picit sózom, majd összeforgatom a csuszával.
A lecsót tálra szedem, adok mellé túrós csuszát, és a kisült kakastaréjokkal díszítve tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre