A hagymát finomra aprítjuk, nagyon kevés olajon lesütjük, majd egy pici vízzel felengedve pároljuk. Amikor üveges, hozzáadjuk a húst, lepirítjuk, fűszerezzük.
Az előzőleg megtisztított és felkarikázott zöldségeket, babérlevelet és a konzerv paradicsomot is hozzáadjuk a levével együtt. Hozzádjuk a vörösbort és a zúzott fokhagymát. Ha szükséges, utánaízesítünk. Kb. 30 percig főzzük lassú tűzön.
A besamelmártáshoz felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet, majd kézi habverővel kevergetve fokozatosan hozzáadjuk a tejet.
Kb. 10-15 perc alatt sűrű mártást főzünk belőle, majd ízesítjük a sóval, borssal és a frissen reszelt szerecsendióval.
Végül összeállítjuk a lasagét: egy réteg tésztalapra rakjuk a húsos ragut, majd a besamelt, és eztaddig rétegezzük, amíg elfogynak a hozzávalók.
Előmelegített, 200 fokos sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük.