Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Klasszikus húsos lasagne (al forno)

MME MME
6 4.1/5
90 perc
mester
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1. A hagymát finomra aprítjuk, nagyon kevés olajon lesütjük, majd egy pici vízzel felengedve pároljuk. Amikor üveges, hozzáadjuk a húst, lepirítjuk, fűszerezzük.
  2. Az előzőleg megtisztított és felkarikázott zöldségeket, babérlevelet és a konzerv paradicsomot is hozzáadjuk a levével együtt. Hozzádjuk a vörösbort és a zúzott fokhagymát. Ha szükséges, utánaízesítünk. Kb. 30 percig főzzük lassú tűzön.
  3. A besamelmártáshoz felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet, majd kézi habverővel kevergetve fokozatosan hozzáadjuk a tejet.
  4. Kb. 10-15 perc alatt sűrű mártást főzünk belőle, majd ízesítjük a sóval, borssal és a frissen reszelt szerecsendióval.
  5. Végül összeállítjuk a lasagét: egy réteg tésztalapra rakjuk a húsos ragut, majd a besamelt, és eztaddig rétegezzük, amíg elfogynak a hozzávalók.
  6. Előmelegített, 200 fokos sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss