Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lahmacun (török pizza bárányhússal)

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 1 kávéskanál instant élesztő
  • 1 kávéskanál cukor
  • 2/3 bögre langyos víz
  • 3 bögre liszt
  • 1/2 kávéskanál só
  • pár csepp olaj
  • A tetejere:
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 fej hagyma felaprítva
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg darált bárányhús
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 chilipaprika felaprítva
  • 1 kávéskanál szárított menta
  • 1csokor petrezselyem felaprítva
  • 1 citrom
  • bors

Elkészítés

Elkészítés: 1. Az élesztőt és a cukrot elkeverjük a langyos víz felében, 15 perc alatt felfuttatjuk. A lisztet tálba öntjük, majd a sóval, a felfutott élesztővel és a maradék langyos vízzel bedagasztjuk, a tetejétpár csepp olajjal megkenjük, és letakarva, langyos helyen 1 órát kelesztjük.

2. Az olaj és a vaj keverékén megdinszteljük a hagymát és a fokhagymát. Egy tálban összedolgozzuk a bárányhúst a dinsztelt hagymával, a paradicsompürével, pici cukorral, a chilivel és a mentával, sózzuk, borsozzuk.

3. A sütőt előmelegítjük 220C fokra. A tésztát lisztezett felületre borítjuk, kicsit átgyúrjuk, majd 4 részre osztjuk. Ovális lapokká nyújtjuk, olajozott tepsire tesszük, egyenletesen elosztjuk rajtuk a bárányhúsos keveréket, a széleket kissé visszahajtjuk.

4. Kb. 20 perc alatt megsütjük. Megszórjuk petrezselyemmel, meglocsoljuk citromlével.

Megjegyzés

Ha szeretjük, kevés reszelt sajtot is szórhatunk a tetejére. - Palmafa123

Ezek is érdekelhetnek

Friss