Elkészítés: 1. Az élesztőt és a cukrot elkeverjük a langyos víz felében, 15 perc alatt felfuttatjuk. A lisztet tálba öntjük, majd a sóval, a felfutott élesztővel és a maradék langyos vízzel bedagasztjuk, a tetejétpár csepp olajjal megkenjük, és letakarva, langyos helyen 1 órát kelesztjük.
2. Az olaj és a vaj keverékén megdinszteljük a hagymát és a fokhagymát. Egy tálban összedolgozzuk a bárányhúst a dinsztelt hagymával, a paradicsompürével, pici cukorral, a chilivel és a mentával, sózzuk, borsozzuk.
3. A sütőt előmelegítjük 220C fokra. A tésztát lisztezett felületre borítjuk, kicsit átgyúrjuk, majd 4 részre osztjuk. Ovális lapokká nyújtjuk, olajozott tepsire tesszük, egyenletesen elosztjuk rajtuk a bárányhúsos keveréket, a széleket kissé visszahajtjuk.
4. Kb. 20 perc alatt megsütjük. Megszórjuk petrezselyemmel, meglocsoljuk citromlével.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre