Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Krumplis rakott zöldbab

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk. A zöldbabot gőzölőtárcsán puhára gőzöljük.

A hagymát finomra vágjuk és lepirítjuk a zsiradékon, meghintjük a paprikával, hozzátesszük a húst, és erős tűzön elkezdjük lepirítani. Közben ízesítjük a lecsóval, fokhagymával, majorannával, sóval. Kevés víz hozzáadásával folyamatosan lepirítjuk, míg sűrű szaftja nem lesz a húsnak.

Egy tűzálló tálat/tepsit kikenünk zsiradékkal, meghintjük prézlivel, és lerakjuk a krumpli felét vékonyra szelve. Erre jön a hús fele, rá a zöldbab fele, amit megkenünk 1 pohár tejföllel, és folytatjuk a rétegezést még egyszer. A tetejét meghintjük prézlivel, és 200 fokon kb. 30 perc alatt szép pirosra sütjük.

Megjegyzés

Lecsó helyett használhatunk, paprikát, paradicsomot, házi ketchupot, paradicsompürét, darált paprikát.
- esztiklock

Ezek is érdekelhetnek

Friss