Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Krumplileves zöldfűszeres gombóccal

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gombafejeket apróra vágjuk. Hozzáadjuk a tejben ázott, kinyomkodott zsemlét, a finomra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a tojást és a felaprított zöldeket.
  2. Ízesítjük, majd annyi zsemlemorzsát szórunk hozzá, hogy összeálljon a massza. Hűtőbe tesszük.
  3. Egy fazékban felhevítjük a vajat, és megfuttatjuk rajta a felaprított vöröshagymát, hozzáadjuk a feldarabolt répát és a felkockázott burgonyát, majd pár percig pirítjuk.
  4. Felöntjük az alaplével, ízesítjük, és addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
  5. A levesből kiveszünk egy merőkanál levet és kb. 5 ek burgonyát, hozzáadjuk a tejfölt és botmixerrel pürésítjük.
  6. Ezután visszaöntjük a levesbe, és összeforraljuk. A gombás masszából lisztes kézzel gombócokat formálunk és forrásban lévő sós vízbe tesszük.
  7. Amikor a gombócok feljönnek a víz felszínére, kiszedjük, és tálaljuk a levessel.

ISTENI LEVESEK >>> 

ÍGY HASZNÁLD A GYÓGYÍTÓ ZSÁLYÁT: AZ ALAPANYAG TITKOS ÉLETE >>> 

MÉG TÖBB KRUMPLILEVES >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss