Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Krumpligombócleves II.

60 perc
bonyolult
olcsó

Elkészítés

Elkészítés: 25 dkg burgonyát megpucolunk, kockára vágjuk és puhára főzzük sós vízben. Ha kész, leszűrjük és kihűtjük, ebből lesz a gombóc. Ezt 1 tojással, liszttel (amennyit felvesz) és 1 csipet sütőporral tésztává gyúrjuk.

A maradék burgonyát a többi zöldséggel megpucoljuk, felkockázzuk. Forró olajon pár percig pároljuk, vízzel felöntjük, sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük, puhára főzzük.

Ha majdnem kész, a tésztából kis gombócokat formázunk, és belefőzzük a levesbe. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss