Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Krémes tejbegríz szelet

60 perc
bonyolult
megfizethető
12 adag
Hozzávalók
  • A krémhez:
  • 8 dl tej
  • 5 ek búzadara (púposan)
  • 15 dkg vaj (+ a tepsihez)
  • 15 dkg porcukor
  • A tésztához:
  • 5 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 0,8 dl tej
  • 0,8 dl olaj
  • 20 dkg liszt (+ a tepsihez)
  • 2 ek kakaópor (cukrozatlan)
  • 1 dkg sütőpor
  • A tetejére:
  • kakaópor

Elkészítés

  1. A krémhez a tejben sűrűre főzzük a búzadarát, és néha-néha megkevergetve teljesen kihűtjük. A puha vajat a porcukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt tejbegrízt, és robotgéppel jól kikeverjük.
  2. A tésztához a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tejet, majd az olajat, mellyel szintén jól elkeverjük. A lisztet összekeverjük a kakaóporral és a sütőporral, majd hozzákeverjük a tojásos masszához, végül óvatosan hozzáforgatjuk a tojások keményre felvert habját.
  3. Vajjal kikent, kilisztezett 26x32-es tepsibe egyengetjük a masszát, és előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 14-15 percig sütjük. (A sütési idő sütőfüggő, inkább végezzünk tűpróbát!)
  4. A kihűlt tésztát egyenletesen megkenjük a krémmel. Ha nagyon lágy a krém, 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy szépen lehessen szeletelni, majd kakaóporral meghintjük a tetejét, és felszeletelve tálaljuk.

    Ajánljuk még:

    JÓVAL TÖBB, MINT BÉBIPAPI! 10 ELKÉPESZTŐEN FINOM TEJBEGRÍZES DESSZERT! >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss