Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Krémes savanyúkáposzta-leves

60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

1.

A hagymát felaprítjuk. Az almát meghámozzuk  és a magház eltávolítása után kis darabokra vágjuk. A savanyú káposztát lecsepegtetjük, majd felaprítjuk. A hagymát megpirítjuk a vajon, hozzáadjuk az almát, a káposztát, rádobjuk a babérlevelet és a borókabogyót, hozzáöntjük az alaplevet, végül összeforraljuk.

2.

Ha a káposzta már puha, eltávolítjuk a babérlevelet, a borókabogyót, és összeturmixoljuk az edény tartalmát. Besűrítjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, és pirospaprikával és 1 csipet cukorral ízesítjük, majd jól átmelegítjük.

3.

A sonkás pálcikákhoz a leveles tésztát belisztezett munkalapon kinyújtuk. Hosszú csíkokra vágjuk, majd spirál alakban mindet feltekerjük. Megkenjük a felvert tojássárgájával, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a köménnyel, és sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük.

4.

Előmelegített sütőben, 200 fokon aranysárgára sütjük a pálcikákat, majd rájuk tekerjük a sonkát. A levessel tálaljuk.

MÉG TÖBB LEVES RECEPT >>>

MÉG TÖBB ISTENI KÁPOSZTÁS RECEPT >>>  

Ezek is érdekelhetnek

Friss