Elkészítés: A tésztához kézi vagy gépi habverővel habosra keverjük a puha zsiradékot és a porcukrot, majd folyamatos keverés mellett egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Ezután fakanállal beledolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet. Az omlós tésztát tortaformába tesszük, megszurkáljuk, és 190-210 fokon 1/4 óráig sütjük.
A krémhez 1 dl tejszínt 2 dl vízzel felöntünk, belekeverjük a lisztet, a mazsolát és a mákot. Fel forraljuk, majd 5 percig főzzük. A krémtúróba belekeverjük a kihűlt mákkrémet, mézzel édesítjük (ízlés szerint). 1 dl tejszínt habbá verünk, és a krémhez adjuk.
A masszát a tortára simítjuk, és durvára szeletelt natúr pisztáciával díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre