Elkészítés: Az uborkákat jól megmosom, ha olyan friss lenne, hogy a végén még ott van a kis virágmaradvány, azt leszedem. Szivaccsal is megsikálom, majd egy 5 l-es üvegbe szórom úgy, hogy előtte mindegyiket késhegyével több helyen körbevagdosom, vagyis inkább szurkálom.
Egy jó nagy csokor megmosott kaprot rakok hozzá, a mustármagot, a koriandert, a feketeborsot, a babérleveleket és a borsikafűt is beleszórom. A fokhagymákat hosszában felszeletelem, és azt is hozzáadom.
Egy nagyobb lábosban vizet forralok, amibe 5-6 evőkanál sót is szórok. Amikor felforrt, lehúzom a tűzről, és egy kicsit hagyom hűlni, de még melegen öntöm rá az uborkákra. Nem töltöm teljesen tele, kenyérszeleteket rakok a tetejére, le is nyomkodom, majd tányérral lefedve kiteszem az erkélyre oda, ahol sokáig éri a délutáni napfény. Nem jó ha nagyon tűz rá a nap, de azért kapjon eleget. Néha meg kell fordítani, hogy ne legyen féloldalas. :)
Ebben a szép időben elég volt neki 3,5 nap, és elkészült. Ezután kisebb üvegekbe szedem át az uborkákat, a levet rászűröm, és hűtőszekrényben tárolva pár hétig is eláll.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre