Elkészítés: A füstölt csülköt hideg vízben feltesszük főni pár szem feketeborssal, 1 fej hagymával és 1-2 gerezd fokhagymával. Időközben a lencsét beáztatjuk.
Az olajban a finomra vágott vöröshagymát üvegesre dinszteljük, kevés fűszerpaprikát teszünk rá, és kevés vízzel felengedjük.Erre kerül a savanyú káposzta.
Ha a csülök félpuha, kivesszük a főzőléből, és a csontokról lefejtjük, darabokra vágjuk fel. A kolbászt is felkarikázzuk, és mindkettőt a káposztához adjuk, majd a lencsét, a babért és a zúzott fokhagymát is. A főzőlével felöntjük, és tovább főzzük.
Ha minden megpuhul, akkor a tejfölt a liszttel és a mustárral kikeverjük, és behabarjuk vele a levest.
Végül forrón tányérokba szedjük, locsolunk rá még tejfölt, és jó étvággyal neki is állhatunk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre