Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Korhelyleves lencsével

90 perc
mester
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A füstölt csülköt hideg vízben feltesszük főni pár szem feketeborssal, 1 fej hagymával és 1-2 gerezd fokhagymával. Időközben a lencsét beáztatjuk.

Az olajban a finomra vágott vöröshagymát üvegesre dinszteljük, kevés fűszerpaprikát teszünk rá, és kevés vízzel felengedjük.Erre kerül a savanyú káposzta.

Ha a csülök félpuha, kivesszük a főzőléből, és a csontokról lefejtjük, darabokra vágjuk fel. A kolbászt is felkarikázzuk, és mindkettőt a káposztához adjuk, majd a lencsét, a babért és a zúzott fokhagymát is. A főzőlével felöntjük, és tovább főzzük.

Ha minden megpuhul, akkor a tejfölt a liszttel és a mustárral kikeverjük, és behabarjuk vele a levest.

Végül forrón tányérokba szedjük, locsolunk rá még tejfölt, és jó étvággyal neki is állhatunk.

Megjegyzés

Szilveszterre készült, finom, laktató, másnaposságra való gyomorkímélő étel. - zsuzsamama56

Ezek is érdekelhetnek