Elkészítés: A gerslit előre beáztatom, az áztatóvizet többször lecserélem.
A húst (gyorspácos) kockázom, a káposztát leöblítem, kinyomkodom, a szálakat átvágom. A vöröshagymát és a fokhagymát aprítom.
Fele zsiradékon a hagymát megdinsztelem, majd a fokhagymát is, a köményt megfuttatom benne. Meghintem őrölt paprikával, egyet keverek rajta, ráteszem a káposztát, a húst és a gerslit. Felengedem kb. 1,5 liter vízzel, fűszerezem babérral, chilivel, egész borssal, puhulásig lassú forralással főzöm (sót csak később adok hozzá, ha igényli).
Közben zsemleszínű rántást készítek a maradék zsiradékból és lisztből, kevés vízzel kikeverem, a levest berántom. Ha szükséges, sózom, őrölt borssal, borsikafűvel, aprított kaporral ízesítem, együtt pár perc alatt készre főzöm, a végén csipet cukorral lágyítom az ízeket.
Tálalásnál tejfölt kínálok hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre