Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Könnyű diós-meggyes-vaníliakrémes süti

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 5 tojás
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 kávéskanál őrölt fahéj
  • 10 dkg durvára tört dió
  • 5 dkg vaj
  • 1 csomag sütőpor
  • pici só
  • 60 dkg magozott meggy vagy 1 üveg befőtt
  • A krémhez:
  • 1 csomag főzős vaníliás pudingpor
  • 4,5 dl tej
  • 4 evőkanál cukor
  • 15 dkg tea vaj
  • néhány csepp rumaroma
  • A csokimázhoz:
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál víz
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 8 dkg tea vaj
  • pár csepp rumaroma

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a tojásokat szétválasztom. A fehérjét kevés cukorral és pici sóval kemény habbá verem. A sárgájához adom a cukrot, a fahéjat, a citrom héjat, és pár percig géppel keverem, majd mehet bele a dió, a liszt, a só, az olvasztott vaj, a zsemlemorzsa és végül a tojások habja.

170 fokra előmelegítem a sütőt. Zsírpapírral bélelek egy közepes méretű tepsit, ebbe beleöntöm a tésztát, elsimítom, majd a meggyszemekkel megszórom. Sütöm kb. 35 percig.

A krémet ez idő alatt elkészítem: 3 dl tejet a teavajjal felteszek forrni, a maradék tejet a cukorral és a pudingporral elkeverem, és mielőtt felforrna, beleöntöm. Pici rumaromát beleteszek. Hűlni hagyom, néha megkeverem, majd ha kihűlt, géppel pár percig keverem.

A tészta tetejére teszem a krémet, majd egy kis dermedés után vékony csokimázt húzok rá, csurgatni is lehet.

Ezek is érdekelhetnek

Friss